V ruskej nominácii 28 mien, čaká sa na 1. kolo play off NHL

30.04.2013 Celý región

Moskva 30. apríla (TASR) - Aktuálne 28 mien (3-9-16) sa nachádza v ruskej nominácii na svetový hokejový šampionát vo Švédsku a Fínsku. Novinárom ju oznámil tréner Zinetula Biľaletdinov po skončení utorňajšieho otvoreného tréningu v podmoskovskom Novogorsku.

Z NHL ruskú "zbornú", ktorá bude obhajovať titul, posilnia brankári Iľja Bryzgalov (Philadelphia), Semion Varlamov (Colorado), obranca Fiodor Ťutin (Columbus) a útočníci Iľja Kovaľčuk, Andrej Loktionov (obaja New Jersey) a Artem Anisimov (Columbus). Naopak, s mužstvom sa rozlúčili brankár Konstantin Barulin, obranca Konstantin Kornejev (obaja AK Bars Kazaň) a útočníci Sergej Plotnikov (Lokomotiv Jaroslavľ) a Dmitrij Kazionov (Metallurg Magnitogorsk).

V súvislosti s brankármi sa uvažovalo, že na sever Európy pocestuje Sergej Bobrovskij z Columbusu, ale keďže ten sa cíti po sezóne vyčerpaný, povolali Varlamova.

Čakať sa ešte bude ako dopadne 1. kolo play off NHL, aj preto si tréneri ešte ponechajú na súpiske jedno, možno dve voľné miesta.

Rusi odštartujú svoje účinkovanie na MS v sobotu 4. mája proti Lotyšsku.


nominácia:

brankári: Iľja Bryzgalov (Philadelphia/NHL), Semion Varlamov (Colorado/NHL), Vasilij Košečkin (Čerepovec/KHL)

obrancovia: Iľja Nikulin, Jevgenij Medvedev (obaja Kazaň/KHL), Anton Belov (Omsk/KHL), Jevgenij Biriukov (Magnitogorsk), Jevgenij Riasenskij, Denis Denisov, Jakov Rylov (všetci CSKA/KHL), Nikita Zajcev (Novosibirsk), Fiodor Ťutin (Columbus/NHL)

útočníci: Iľja Kovaľčuk, Andrej Loktionov (obaja New Jersey/NHL), Artem Anisimov (Columbus/NHL), Alexander Radulov (CSKA/KHL), Sergej Moziakin (Magnitogorsk/KHL), Alexander Svitov (Ufa/KHL), Viktor Tichonov (Petrohrad/KHL), Denis Kokarev, Sergej Soin (obaja Dinamo Moskva/KHL), Alexej Tereščenko, Kirill Petrov (obaja Kazaň/KHL), Alexander Popov, Alexander Perežogin (obaja Omsk), Jegor Averin (Jaroslavľ), Jevgenij Kuznecov (Čeľabinsk), Vadim Šipačev (Čerepovec)
 

Vyberte región